Hannu Kauppinen

 

  • Psykologian (TY) ja valtiotieteen maisteri (HY)
  • Laillistettu psykologi (Valvira) ja ylemmän erityistason psykoterapeutti (Valvira, Kela)
  • Työterveyspsykologi (Työterveyslaitoksen koulutus),
    työnohjaajien kouluttaja (Master TSC), Certified Coach, pedagoginen pätevyys

Hannu on työskennellyt lähes 25 vuotta yksilöiden, työyhteisöjen ja organisaatioiden ohjaustyössä. Työuran alkupuoliskolla tehtäviin kuului mm. aikuis- ja henkilöstökoulutusta, vaativaa psykososiaalista kuntoutustyötä, työnohjausta sekä vankilaopetuksen linjanjohtajuus. 

Vuodesta 2008 Hannu on keskittynyt työpsykologiaan ja laajentanut vähitellen psykoterapiavastaanottoa. Pitkää kognitiivista psykoterapiaa hän on koulutusaika mukaan lukien tarjonnut vuodesta 2008.

Erityinen aitiopaikka suomalaiseen työelämään Hannulla on ollut vuodesta 2010 Terveystalon työterveyspsykologin työ, joka edelleen osan viikkoa pitää sisällään vastaanottotyötä sekä laaja-alaisesti organisaatioissa toteuttavaa ohjaus- ja selvitystyötä. Asiakkaina on pienyrityksiä, monikansallisia yrityksiä sekä julkisen ja kolmannen sektorin organisaatioita. (ks. Terveystalo)

Hannun kaiken työn peruslähtökohta on yhdistää lämmin ja ihmisläheinen kohtaaminen ilmiöiden loogis-analyyttiseen jäsentämiseen.  Työn lähtökohtana olevaa akateemista perustaa hän pyrkii vahvistamaan jatkuvalla ammatillisella täydennyskouluttautumisella. Vuonna 2018-2019 Hannu opiskeli työnohjauksen kouluttajatutkinnon alan pioneerin, emeritusprofessori Marita Paunonen-Ilmosen johdolla. Parhaillaan hän suorittaa skeematerapian kansainvälistä sertifikaattia (Centre for Schema Therapy Frankfurt). 

Vapaa-ajalla Hannu juoksee, seuraa jalkapalloa ja viettää aikaa perheensä kanssa. Kausiluontoisesti hän myös kirjoittaa ja elokuussa 2020 Arktinen Banaani julkaisi esikoisromaanin Helteen havahduttamat.

Hannun ajanvaraus toimii sähköpostitse osoitteesta hannu.kauppinen@circleoflight.fi

Huom! Tällä hetkellä Hannulla ei valitettavasti ole tilaa uusille psykoterapia-asiakkaille.